Në fund të shek. 15: NGJALAT E STËRMËDHA NË BUNË

Jegulja, NgjalaPrifti nga Milanoja Pietro Kazolla (Pietro Casola) ka kryer pelegrinazhin në Jerusalem në vitin 1494 dhe gjatë kthimit nga Toka e shenjtë, në tetor të këtij viti, ka kaluar pranë Ulqinit.

Nga udhëtimi ai la një kronikë interesante, ku përveç të tjerash shpjegon edhe lumin Buna.

Kazolla tha se Buna buron nga Liqeni dhe se në atë lum ka peshk të tmerrshëm, ndërsa ngjalat janë të stërmëdha (… genera de terribili pessi maximamente anguile de smensurata groseza).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci