Në Gjyqin për kundërvajtje: VËREJTJE PËR MOGUL PËR ARSYE TË PERFORMANCËS NË ADË

Sud-Gjykata-GjyqiMbas tre seancave dëgjimore Gjyqi për kundërvajtje në Ulqin në bazë të padisë së Drejtorisë së policisë ka vendosur ti jap vërejtje OJQ “Mogul” për shkak se kujdestarët e tij në performancën e mbajtur para portës së vendosur ilegalisht në Adë kah mesi i qershorit nuk kanë mbajtur mbishkrimin në mëngë.

Vendimi për shefin e sigurisë të MOGUL-it në këtë tubim Allmir Çausheviq, kundër kujt po ashtu është nisur padia e Drejtorisë së policisë, do të njoftohet më vonë.

Kjo është hera e parë në dy vitet e fundit që Drejtoria e policisë ka dorëzuar padi penale për arsye të lëshimit të tillë të organizatorit të ndonjë tubimi në Mal të Zi.

Në MOGUL mendojnë që i gjithë ky proces ishte tentim i frikësimit të qytetarëve të Ulqinit nga tubimet tjera të mundshme apo nga protestat për arsye tjera. Në Aleancën qytetare nga Podgorica kanë vlerësuar se bëhet fjalë për një lloj të “Procesit të Kafkës” në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep