NË KALABRI ULQINAKU – SINONIM PËR PIRATËT?!

Pirateria në Mesdhe është e vjetër sa edhe vet historia. Për pirateri ishin të njohur ilirët. Nga fillimi i shekullit të ri duggenott (Ulqinaku) është, siç thotë historiani i njohur Milan Shufllaj, në të folurin kalabrez sinonim për pirat!?UlqiniPiratët Ulqinak, sidomos në shekullin 16-18, shumë shpesh kanë sulmuar dhe vjedhur brigjet e Italisë duke sjellur me vete robërit të cilët pastaj i shisnin.

Përndryshe, një nga komandantët detar më të njohur të Perandorisë Osmane, pas Barabarosës, Uluxh Alia, pushtuesi i Ulqinit në vitin 1571, ka lindur në Kalabri si Giovanni Dinigi Galeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…