Në komunë të Ulqinit: TAKIMI PËR SHPËTIM TË KRIPORES

Opstina Ulcinj, Komuna e UlqinitMbrëmë, në komunë të Ulqinit, në kabinetin e kryetarit Fatmir Gjeka, është mbajtur takimi i liderëve të koalicionit qeverisës me Sindikatën e Kripores. Është folur për modalitetet në cilën mënyrë qeverisja lokale mund të kyçet në shpëtimin e kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin.

Është theksuar që duhet të bëhet çdo gjë në mënyrë që kjo ndërmarrje të ruaj vendet e punës, ndërsa parakusht për këtë gjë është që të kyçet rryma dhe të pompohet uji i detit në mënyrë që të bëhet grumbullimi i 80 i kripës në mënyrë klasike.

Borxhi i Kripores për rrymë është rreth pesë mijë euro, ndërsa Elektroekonomia e Malit të Zi kërkon që ti paguhet çereku i kësaj shume në mënyrë që ndërmarrja të kyçet prapë në rrjetin elektrik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…