Në Panairin e librit akademik: DO TË PREZANTOHEN ÇAUSHEVIQ DHE AVDIU

Akademia e Shkencave e Shqipërisë dhe Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, në kuadër të veprimtarive kushtuar 50-vjetorit të themelimit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, me bashkëpunimin e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit, organizuan Panairin mbarëkombëtar të librit akademik dhe shkencor.

Panairi u hap sot në Tiranë dhe do të zgjasë deri të dielën, më 24 prill.

Në kuadër të këtij panairi dhe në mesin e promovime të botimeve akademike shkencore dhe universitare, në kuadër të “Art Clubit”, do të prezantohen edhe dy autorë nga Ulqini: Allmir Çausheviq dhe Nexhad Avdiu.

Allmir Çausheviq vjen me librin e tij “Pakica shqiptare në Mal të Zi midis bashkëpunimit dhe nënshtrimit”, përkatësisht studimin mbi pozitën e Shqiptarëve dhe veprimtarinë politike të partive kombëtare Shqiptare në Mal të Zi në periudhën prej vitit 1998 deri në vitin 2016. Prezantimi do të drejtohet nga Ismet Kallaba, ndërsa botimin do ta paraqesë Arben Çejku.

Të njëjtën ditë, Nexhad Avdiu do të paraqesë veprën e tij “Zhvillimi i turizmit midis Shqipërisë dhe Malit të Zi mundësi e bashkëpunimit ndërshqiptar dhe rajonal”. Prezantimi përsëri do të drejtohet nga Ismet Kallaba, ndërsa botimin do ta paraqesë Dr. Shkëlqim Sirika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep