Në Plazhin Mojito: PUNËTORI KREATIVE EKOLOGJIKE PËR FËMIJË

MojitoNë kuadër të projektit Flamuri i kaltër, në plazhin Mojito, dje është mbajtur Punëtoria kreative ekologjike për fëmijë me emrin “Ta ruajmë detin tonë”. Në kënaqësi të madhe të organizatorit, punëtorisë u kyçen një numër i madh i fëmijëve të cilët qëndronin në plazh.

Punëtoria përbëhej nga dy pjesë. Në pjesën e parë fëmijët, sipas përzgjedhjes, kanë ngjyrosur vizatimet e përgatitura të kafshëve të detit, e pastaj i vendosëshin në tabelën e improvizuar e cila përfaqësonte detin.

“Në pjesën e dytë të punëtorisë kishim shfaqjen “Tregimi i detit”, në të cilën po ashtu morrën pjesë fëmija”, kanë lajmëruar organizatorët Portalit Ul-info dhe shtuan që “interesimi i fëmijëve për pjesëmarrje tregojë që në plazhet tona është e nevojshme të futem sa më shumë përmbajtje kreative”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas