Në SHF „Boshko Strugar“: SHTATË NXËNËS NGA RUSIA

Boshko Strugar, Bosko StrugarKëtë vit shkollor në Shkollën fillore „Boshko Strugar“ mësimin e ndjekin dhe shtatë fëmijë nga Rusia. Ato akoma nuk janë formalisht nxënës të shkollës, sepse presin vendimin për regjistrim në evidencë nga Ministria e arsimit dhe shkencës të Malit të Zi.

Përveç kësaj, ekzistojnë dhe probleme me gjuhën, sepse këto fëmijë akoma nuk e flasin mirë gjuhën malazeze.

Në këtë institucion edukativ-arsimor, së bashku me degët në Kryth dhe Kullomzë, ka 505 nxënës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…