Në takimin në komunë: DISA INICIATIVA TË RËNDËSISHME KULTURORE

Koreodrama KalendariGrupi teatral i grumbulluar rreth regjisorit Munib Abazi, e cila po përfundon punën në premierën e dramës “Servantes dhe Dulçinea”, ia ka paraqitur sot drejtuesve të komunës së Ulqin planet e veta dhe propozimet për aktivitetet kulturore në Ulqin.

Abazi tha që ky projekt është me rëndësi të veçantë jo vetëm për Ulqin, por dhe  nga më gjerë, gjë që është njohur edhe nga ana e Ministrisë së kulturës së Malit të Zi. sipas fjalëve të tija, Ulqini duhet të shpallet për “Qytet të Sevantesit”, ndërsa një qeli në Tregun e robërve duhet të rregullohet në mënyrë që në te të vendoset figura e Servantesit.

Anëtari i skuadrës së tij Shefqet Luca ka prezantuar iniciativën për formimin e Teatrit të qytetit në Ulqin, pranë Qendrës kulturore. “Kjo i mungon këtij qyteti në mënyrë që të pasurohet oferta kulturore”, shtoi ai.

Kryetari i komunës Fatmir Gjeka ka përkrahur fuqishëm iniciativat e prezantuara dhe ka theksuar që vetëqeverisja lokale në çdo mënyrë do të ndihmojë realizimin e tyre. Në këtë gjë e kanë përkrahur dhe zyrtarët tjerë të pranishëm në takim: nënkryetari Safet Beci, kryetari i Kuvendit Fuad Haxhibeti dhe drejtori i Qendrës për kulturë Nail Draga.

Mbasi që Draga tha që nga mesi i majit do të mbahet “Festivali i fëmijëve”, është arritur përfundimi që premiera e “Servantesit dhe Dulçinea”do të luhet rreth datës 20 maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe