Në Tivar këtë të shtunë: FESTA E ULLIRI

maslinijadaNë Tivarin e vjetër këtë të shtunë do të mbahet festa e ullirit (maslinijada). Këtë manifestim tradicional do ta hap ministri malazez i bujqësisë dhe i zhvillimit rural Petar Ivanoviq.

Gjatë programit dyditorë do të prezantohet ekspozita e vajit të ullirit, ullinjve, agrumeve, mjaltit, bimëve mjekësore, suvenirëve, verës dhe ushqimeve tradicionale dhe prodhimeve nga treva e Tivarit.

Është paralajmëruar dhe programi i begatshëm kulturo-artistik në të cilin do të marrin pjesë disa këngëtarë të muzikës popullore, të vjetër dhe argëtuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…