Në Ulqin: GJASHTË RASTE TË SËMUNDJES “GJUHA E KALTËR”

ulcinj2Sëmundja e gjuhës së kaltër zyrtarisht është vërtetuar në Ulqin në gjashtë raste në bazë të hulumtimit diagnostikues të lopëve dhe deleve, është njoftuar nga Ministria e bujqësisë.

Siç theksohet, sëmundja e gjuhës së kaltër është sëmundje virale të kafshëve shtëpiake dhe të egra, të cilën e transmetojnë insektet të llojit Culicoides, por e cila, siç shtohet, nuk transmetohet tek njerëzit.

Kafshët më të ndjeshme në këtë sëmundje janë delet, derisa lopët dhe dhitë më rrallë tregojnë shenja klinike të sëmundjes, por mund të jenë një kohë bartës të virusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci