Në Ulqin realizohen një projekt interesant: “TI ZGJASIM DUART” INTERKULTURALITETIT

Gjatë shtatorit dhe tetorit në Ulqin u mbajt raundi i parë i punëtorive në projektin “Ti zgjasim duart”, i udhëhequr nga profesoresha Semra Dobarxhiq.

Fokusi i këtij projekti është njohja e fëmijëve deri në moshën 15 vjeç me rëndësinë e parimeve të interkulturalitetit, bashkëjetesës dhe tolerancës.

Projekti përqendrohet veçanërisht në dy dimensione kryesore që ka arsimi ndërkulturor: respektimi i diversitetit dhe respektimi i të drejtave të njeriut.
Semra 2 (1)

Projekti gjithashtu synon të inkurajojë të rinjtë të zgjerojnë njohuritë dhe aftësitë e tyre në mënyrë që të punojnë së bashku për të forcuar kapacitetin e tyre për t’u bërë mbrojtës të dialogut ndërkulturor dhe tolerancës.

Punëtoritë pritet të vazhdohen sa më shpejt që situata epidemiologjike në vend e shkaktuar nga kovid 19 të përmirësohet.

Realizimi i këtij projekti u bë i mundur nga Fondi për mbrojtjen dhe realizimin i të drejtave të pakicave në Mal të Zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,