Në Ulqin: SHKOLLA E KAPEDANËVE DETAR

Ulqini i vjeter, Stari UlcinjNë Ulqin kanë ekzistuar shkollat private të detarisë, gjegjësisht shkollat për kapedanë detar, shkruan në librin “Historia ekonomike e Malit të Zi” Branisllav Maroviq (CID, Podgorica 2006, fq. 342)

Ai nuk jep më shumë detaje lidhur me këto institucione profesionale-arsimore në këtë qytet, por thekson që shkollat kishin rëndësi të madhe në krijimin e kuadrove dhe për zhvillimin e afarizmit detar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…