Nënkryetari Sellaj: Rëndësia e shkencës dhe e kërkimit shkencor sot është më e madhe se kurrë

Fjala përshëndetëse të nënkryetarit të Komunës së Ulqinit Beqir Sellaj në konferencën e XVI Shkencore Ndërkombëtare, me temë: “INOVACIONI DHE DIGITALIZIMI NË ARSIM:SFIDAT DHE MUNDËSITË PËR ZHVILLIMIN EKONOMIK ” dhe KONFERENCËN E VIII SHKENCORE NDËRKOMBËTARE “GJUHA DHE KOMUNIKIMI NË KOHËN E TEKNOLOGJISË SË INFORMACIONIT”, të organizuar të premten në Ulqin nga Instituti për Kërkime Shkencore dhe Zhvillim.

 

Më lejoni që në emër të Komunës së Ulqinit dhe në emrin personal, t’ju përshëndes të gjithëve dhe t’ju uroj mirëseardhjen në Konferencen e XVI shkencore nderkombetare me teme “Inovacioni dhe dixhitalizimi ne arsim: Sfidat dhe mundesite per zhvillimin ekonomik” dhe Konferencen e VIII shkencore “Gjuha dhe komunikimi ne kohen e teknologjise se informacionit”, në këtë konferencë shkencore të rëndësishme si ne aspektin arsimor ashtu dhe ne aspektin ekonomik, social dhe kulturor.

Është një nder i veçantë për mua që të jem sot këtu mes jush, në një ngjarje që mbledh së bashku mendjet më të ndritura dhe më të dedikuara në fushat e tyre përkatëse. Kjo konferencë nuk është vetëm një platformë për ndarjen e njohurive dhe hulumtimeve të fundit, por edhe një mundësi për të forcuar bashkëpunimin dhe për të ndërtuar ura të reja ndërmjet komuniteteve tona shkencore dhe institucionale.

Në një kohë kur bota po përballet me sfida të ndryshme – nga ato teknologjike e deri te ato mjedisore dhe shëndetësore – rëndësia e shkencës dhe e kërkimit shkencor është më e madhe se kurrë. Konferenca si kjo janë thelbësore për avancimin e njohurive tona dhe për përmirësimin e cilësisë së jetës së njerëzve anembanë botës.

Jam krenar të shoh që në këtë konferencë marrin pjesë ligjërues të shquar, të cilët do të ndajnë me ne përvojat e tyre të vyera dhe hulumtimet e tyre novatore. Ju falënderoj të gjithëve për kontributin tuaj dhe për përkushtimin që keni treguar në fushat tuaja.

Gjithashtu, dua të falënderoj organizatorët e kësaj konference për punën e palodhur dhe përkushtimin e tyre për të siguruar suksesin e kësaj ngjarjeje. Puna juaj është një shembull i shkëlqyer i bashkëpunimit dhe dedikimit ndaj qëllimeve të përbashkëta.

Më lejoni të përfundoj duke theksuar se Komuna jonë është e përkushtuar për të mbështetur dhe promovuar kërkimin shkencor dhe inovacionin. Ne besojmë se përmes dijes dhe bashkëpunimit, ne mund të ndërtojmë një të ardhme më të mirë për të gjithë.

Ju uroj suksese në diskutimet dhe prezantimet tuaja dhe shpresoj që kjo konferencë të jetë një përvojë e frytshme dhe e dobishme për të gjithë ju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci