Nënshkruhet kontrata: FILLOI REALIZIMI I PROJEKTIT ME KfW BANKËN

KfW Banka, Ujesjellesi, Vodovod, Projekat,ProjektiNë Komunë të Ulqinit sot u nënshkrua kontrata për blerjen e pajisjeve për NP “Ujësjellës dhe kanalizimi”, me çka praktikisht ka filluar realizimi i projektit të rikonstruktimit të rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit nga kredia e bankës gjermane KfW me vlerë rreth 20 milion euro.

“Me këtë ne hapim rrugën investimeve të mëdha në komunën tonë”, tha kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka.

Kënaqësinë e vet me fillimin e realizimit të projektit nuk e fshehu edhe drejtori ekzekutiv i Vodakomit Boris Vukoviq i cili theksoi se Ulqinakët për tre vite do të kenë furnizim shumë më të mirë me ujë, si dhe mënyrën e zgjidhjes së derdhjes të ujërave të zeza.

Në emër të Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit Snezhana Didanoviq tha se ky projekt ka vlerë të madhe për turizëm, mjedis jetësor edhe jetën e qytetarëve të Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer