Nëse nuk ka grumbullim të kripës: RREZIK NGA MUSHKONJAT

Solana, KriporjaDerisa nuk është ndërtuar Kriporja në vitin 1934, në Ulqin ishin të shpeshta sëmundjet malarike. Balta e Zogajve dhe Kënetat janë vendet më të përshtatshme ku mushkonjat i lëshojnë larvat e veta, por uji i kripur nga deti i ka neutralizuar habitatet e tyre.

Nëse së shpejti nuk do të futet uji nga deti, gjegjësisht nëse nuk ka grumbullim të 80 të kripës, prapë ajo zonë do të jetë parajsë për mushkonja, të cilat do të rrezikojnë qytetarët e Ulqinit dhe turistët e tyre.

Vetëm ky fakt është i mjaftueshem që të gjithë subjektet në komunë dhe shtet të mendojnë mirë dhe të ndërmarrin hapat e nevojshme në mënyrë që të ruhet Kriporja, por edhe shëndeti i qytetarëve të kësaj komunë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…