Nesër në Skenën verore: MBRËMJA E ISMET KARAMANAGËS

Skena verore, Tregu i roberve, Trg robovaFestivali “Skena verore – Ulqin 2016” do të përfundojë nesër mbrëma me promovimin e librit “Ulqini: monumente, portrete, ngjarje” të publicistit dhe kronikut Ismet Karamanaga, i cili fillon në ora 21.

Në këtë vepër Karamanaga në mënyrë origjinale dëshmon për personalitetet, ngjarjet dhe monumentet kulturo-historike në Ulqin, veçanërisht për Kalanë dhe Ranën, të cilët janë burim i tiji i përhershëm i inspirimit.

“Patjetër, bëhet fjalë për vepër të dobishme për historinë dhe kulturën e këtij qyteti të vjetër detar”, shkroi dr. Ruzhdi Ushaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…