Nga e hëna: RRITET TVSH-JA, SHTRENJTOHET KARBURANTI, RRYMA, CIGARET…

Grafik, PDVNga 1 janari tatimi mbi vlerën e shtuar në vend do të rritet nga 19 në 21 për qind. Kjo, siç vlerësojnë në sindikate, do të ndikojë në rritjen e çmimeve të një sërë prodhimesh dhe do të ndikojë në standardin jetësor të banorëve.

Për shkak të rritjes së TVSH-së, rryma për amvisëri dhe vlersëit e vogël do të shtrenjtohet 2,7 për qind.

Të gjithë llojet e karburantit nga e hëna do të jenë më të shtrenjtë për dy cent, kështu që litri i eurosuperit 95 dhe 98 do të jetë 1,3 euro, gjersa çmimi i eurodizelit 1,18 euro.

Në Agjencinë për duhan presin që shtrenjtimi i cigareve të jetë nga 30 deri në 50 cent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…