Nga mesi i Prillit: KONFERENCA E KATËRT NDËRKOMBËTARE PËR KRIPOREN

 

Solana UlcinjShoqata “Dr. Martin Scheider – Jacoby”, Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP), EuroNatur, Birdlife International, Tour du Valat dhe MANS-I paralajmëruan se me 18 Prill të vitit 2018 në Podgoricë do të mbahet Konferenca ndërkombëtare për mbrojtjen e Kripores së Ulqinit.

Qëllimi i këtij tubimi është ndikimi në realizimin e përfundimeve të parealizuara të rakorduara nga ana e akterëve relevant që në Prill të vitit 2015.

Konferenca paraqet mundësi ideale për diskutim rreth modeleve të menaxhimit të ardhshëm me Kriporen dhe kornizës kohore për mbrojtjen finale të zones të bazuar në Studimin e pavarur të kërkuar nga ana e Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit dhe të financuar nga ana e Delegacionit të Bashkimit evropian në Podgoricë, e cila u finalizua në nëntor të vitit 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…