Nimanbegu: LIGJI I PROPOZUAR PËR SIMBOLE NACIONALE MË I MIRË SE AI NË FUQI

genciKryetari i Këshillit nacional të Shqiptarëve (KNSH) dhe nënkryetari i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu ka deklaruar që Projektligji i propozuar për zgjedhjen, përdorimin dhe ekspozimin në publik të simboleve kombëtare të popujve pakicë në Mal të Zi është më i mirë se ai që është tani në fuqi. “Besoj që me ligj duhet të mundësohet që në komunat Ulqin, Tivar, Tuzi-Podgorica, Plavë dhe Rozhajë të përdoren simbolet nacionale dhe në institucionet shtetërore”, tha ai për “Kohën javore”.

Në Ulqin, përndryshe, të premten do të mbahet diskutimi i përsëritur për këtë projektligj.

Nimanbegu theksoi që plani i tij është që KNSH të fokusohet në aktivitetet politike sidomos ndaj Qeverisë së Malit të Zi dhe Ministrisë për të drejtat e njeriut dhe pakicave, si dhe të afroj qëndrimet e subjekteve politike të komunitetit shqiptarë.

Tha që planifikon kyçjen e intelektualëve shqiptarë në komisionet e Këshillit, si dhe aktivitetet e përbashkëta me sektorin joqeveritar dhe diasporën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar i Komunës së Ulqinit.   Sabri Salaj ka lindur

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq afër bregut është e rrallë dhe shkakton emocion