Noveliq (EEMZ): VLERA E CENTRALIT DIELLOR NË ULQIN MBI 200 MILION EURO

Energjia diellore, Solarna energijaDrejtori ekzekutiv i Elektroekonomisë së Malit të Zi Igor Noveliq deklaroi se projekti i ndërtimit të centralit diellor “Mali i Brisë” po ecën me dinamik të planifikuar.

“Qeveria miratoi Vendimin për sjelljen e ndryshimeve dhe plotësimeve të Planit Hapësinor Urbanistik të Ulqinit duke krijuar kështu kushtet hapësinore – planifikuese për ndërtimin e fazës I. Pra, u planifikua ndërtimi i centralit sipas fazave, ku faza e parë do të jetë me fuqinë minimale të instaluar prej 50 MW, në afatin 18 mujor dhe e dyta me fuqi të përgjithshme të instaluar të centralit diellor më të madhe se 200 MW, në afatin 36 mujor, nga dita e nënshkrimit të Kontratës”, tha ai për “Pobjeda”.

Noveliq shtoi se vlera e përgjithshme e të dy fazave të projektit u vlerësua me rreth 211 milion euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas