NP për kultivimin dhe mbrojtjen e egërsirave: NDANË NJË TONË USHQIM PËR SHPENDËT

gjuetiaNga orët e mëngjesit të sotëm drejtuesit e Ndërmarrjes publike për kultivimin dhe mbrojtjen e egërsirave në krye me drejtorin Ajet Zaga, kryetarin e Këshillit drejtues Tihomir Rakoçeviq dhe tërë skuadrën e rojeve të gjuetisë, me ndihmën e organizatës joqeveritare “Ekovita”, të cilën e përfaqësoi Rasim Lika, kanë ndarë mbi 1000 kg ushqim për lloje të ndryshme të shpendëve që gjenden në territorin e kësaj komune.

Zaga theksoi se për çdo ditë, me asistencë të policisë, bëhen kontrolle të mëdha të terrenit për shkak të gjuetisë së paligjshme, sepse është periudha e ndalimit të rreptë të gjuetisë.

Ai kërkoi përkrahjen nga themeluesi, Komuna e Ulqinit, që të ju ndihmojë në këto aktivitete.

“Është mëkat i madh të gjuhet tani dhe të vritet cilido lloj shpendi, sepse duhet të gjithë së bashku, ne gjuetarët e vërtet, të ndihmojmë këtë ndërmarrje në mënyrë që mos të vijë deri tek ndalimi i tërësishëm i gjuetisë. E di që me padurim kemi pritur dimrin që të gjuajmë, por këto janë kushte të jashtëzakonshme dhe duhet të respektojmë njëri tjetrin”, tha Rakoçeviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data