NP “Ujësjellës dhe kanalizime”: DERI NË FUND TË VITIT 30 PUNËTORË MË PAK

Nga ndërmarrja publike “Ujësjellës dhe kanalizime” deri në fund të këtij vit do të përjashtohen nga puna 30 punëtorë, ndërsa në dy vitet e ardhshme edhe 20 të tjerë, ka deklaruar kryetari i Ulqinit Nazif Cungu.

Ai tha që ky faktikisht ishte kushti i institucioneve gjermane të cilët pak kohë më pare kanë bërë Studimin mbi gjendjen e ujësjellësit të Ulqinit. ”Ato mendojnë që në këtë ndërmarrje mund të jenë të punësuar maksimalisht 100 punëtorë”, shtoi Cungu.

Sipas mendimit të Gjermanëve, në periudhën e ardhshme duhet të zvogëlohen humbjet enorme në rrjetin e ujësjellësit, të përmirësohet pagesa dhe të ngritët çmimi i metrit kub të ujit.

Në këtë ndërmarrje publike së shpejti duhet të zghidhet drejtori i ri, sepse momentalisht Fehim Avdiu është ushtrues detyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”