NP “Ulqini”: NDALOHET PËRKOHËSISHT GJUETIA

gjuetia-lovNP “Për kultivimin dhe mbrojtjen e egërsirave – Ulqin” nga Ulqini njofton të gjithë gjuetarët e Ulqinit që me datë 07.01.2017, në bazë të Ligjit për egërsira dhe gjueti, Ministria e bujqësisë dhe zhvillimit rural ka publikuar lajmërimin për ndalim të përkohshëm të gjuetisë në territorin e Malit të Zi. Arsyet për sjelljen e këtij vendimi janë kushtet e këqija atmosferike të cilat pasqyrohen me temperatura ekstremisht të ulëta, me ngricë të theksuar dhe shtresë të lartë të akullit dhe dëborës.

Rikujtojmë detyrimet nga neni 66 i Ligjit për egërsira dhe gjueti, alineja 1, pika 2, në të cilin theksohet se “nëse (terreni) është i rrezikuar nga zjarri, përmbytjet, bora, ngrica dhe fatkeqësitë natyrore gjuetia është e ndaluar”. Në bazë të kësaj, detyrimi i shfrytëzuesve të terreneve të gjuetisë është që të ndërmarrin aktivitete më të rrepta në ndalimin e gjuetisë gjatë kohëzgjatjes së kushteve ektreme klimatike.

Ftohen të gjithë gjuetarët e komunës së Ulqinit që të respektojnë këtë vendim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV
“Riviera e Ulqinit”: QAMIL HOXHA DREJTOR I RI EKZEKUTIV

Menaxheri i diplomuar i hotelerisë Qamil-Qamo Hoxha është drejtor i ri ekzekutiv i Kompanisë „Riviera e Ulqinit“. Këtë vendim Bordi i Drejtorëve të kësaj kompanie

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi,

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë,

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e