Nrekiq: KY VIT NË ULQIN DO TË JETË VIT I INVESTIMEVE

Loro NrekiqKryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq deklaroi se ky vit do të jetë vit i investimeve sepse para disa ditëve kanë miratuar buxhetin me vlerë 13 milion euro.

“Kemi investime me vlerë 4.000.000 euro, bëhet fjalë për ndërtimin e rrjetit të kanalizimit për katër vendbanime, kështu që presim që për një vit ky problem të zgjidhet dhe të ndikojë, konsiderueshëm, në problemet ekologjike, gjegjësisht në përmirësimin e situatës ekologjike në Port Milenë”, tha ai për Infobiro Montenegro.

Si investimin e dytë të rëndësishëm ai përmendi rrjetin e ujësjellësit, realizimi i të cilit pritet deri në muajin prill. Vlera e investimit është 18 milion euro, ndërsa mjetet u siguruan me përkrahjen e Qeverisë së Malit të Zi dhe Bankës Zhvillimore të Gjermanisë.

Nrekiq paralajmëroi ndërtimin e Bulevardit Nënë Tereza dhe Akva Parkut, i cili ka vlerën prej rreth 7 milion euro. Fillimi i punimeve u planifikua për fundin e janarit, kur është paraparë nënshkrimi i kontratës me investitorët turq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,