Nrekiq: PAS NDËRTIMIT TË SISTEMIT TË KANALIZIMIT, PORT MILENA SHUMË MË E PASTËR

Ljoro Nrekic, Loro NrekiqKryetari i Komunës së Ulqinit deklaroi se tenderi ndërkombëtar për ndërtimin e sistemit të kanalizimit për katër lagje (Braticë Poshtë, Mal i Bardh, Totosh dhe Kodra) do të jetë i hapur deri me 25 tetor.

Ai për “Pobjeda” tha se ky projekt që ka vlerën prej rreth 5.000.000 euro është pritur gjatë, si dhe që do të zgjidhë problemet e shumta në komunë, në veçanti ato ekologjike. Mjetet u siguruan nga Banka Evropiane Investuese.

“Ky është projekt shumë i rëndësishëm me të cilin do të përmirësojmë sistemin e kanalizimit dhe atë të ujërave atmosferik. Përveç kësaj, me te për rreth 70 për qind do të përmirësojmë gjendjen në Port Milenë e cila paraqet një bombë ekologjike”, theksoi Nrekiq.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS
“Koha Javore”: QANI OSMANI REDAKTOR PËRGJEGJËS

E vetmja gazetë javore në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha javore” ka një kryeredaktor të ri nga numri 1022. Këshilli programor i kësaj gazete vendosi që këtë funksion ta kryejë sociologu dhe publicisti

Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE
Të marten koncerti i sezonit: NË ULQIN PERFORMOJNË YJET E MUZIKES KLASIKE

Të martën e ardhshme ulqinakët dhe mysafirët e tyre do të kenë një mundësi unike për të ndjekur një koncert të katër yjeve të muzikës klasike. Bëhet fjalë për Josif Gjipalin dhe Kastriot Tushën, tenor

Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA
Art club: U PËRURUA LIBRI “BALADA POPULLORE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI” I AUTORIT ISMAIL DODA

Në sallën e mbushur përplot të Shtëpisë së Kulturës – Ostros, të mërkurën (10 gusht 2022) është bërë përurimi i përmbledhjes “Balada popullore të shqiptarëve në Malin e Zi” të autorit Ismail Doda. Në emër

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas