Nrekiq: TË HËNËN FILLOJNË BISEDIMET

Loro Nrekic, Ljoro Nrekic, Loro NrekiqBartësi i listës zgjedhore i Partisë demokratike të socialistëve Loro Nrekiq tha në deklaratën për Portal Analitika që të hënën do të fillojnë negociatat për formimin e qeverisjes lokale në Ulqin. Nrekiq tha që në atë komunë partnerë potencial të PDS-së janë të gjithë subjektet politike me të cilët janë në koalicion në nivelin shtetëror.

“Të gjithë që i kemi partnerë në nivel shtetëror do të thotë edhe koalicioni i Gjekes, edhe UDSH, edhe FORCA, edhe PSD janë partnerët potencial për formimin e pushtetit lokal në Ulqin”, tha Nrekiq. Ai njëkohësisht demantoi informatat nga mediet që tashmë kishte negociata për formimin e pushtetit lokal duke pohuar që kemi të bëjmë me spekulime.

“Deri tani nuk kishte asnjëfarë negociatash zyrtare”, tha Nrekiq.

Portali Analitika thekson që ekziston më shumë variante të formimit të qeverisjes në Ulqin, por që, siç qëndrojnë gjërat tani, shumica më e mundshme është PDS-UDSH-Gjeka. Koalicionin e mundshëm të partive shqiptare, për të cilin ditët e fundit është spekuluar në medie, e ka kufizuar vet Fatmir Gjeka duke deklaruar që është i mundshëm koalicioni me UDSH dhe FORCË por pa Nazif Cungun gjë që në thelb i ka mbyllur derën koalicionit shqiptarë.

Kjo do të thotë që formimi i pushtetit në Ulqin pa PDS është i mundur vetëm matematikisht, ndërsa si shumica potenciale janë të mundur koalicionet PDS-FORCA dhe PDS-Gjeka-PSD. PSD (SDP) pas zgjedhjeve në Ulqin ka shprehur pritshmërinë që do të marrë pjesë në pushtetin e ardhshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do