Nuhoxhiq: RIKONSTRUKTIMI PËR LËVIZJE MË TË MIRË NË SUKUBINË

Sukubine-Muriqan, Sukobine-Murican, Kufiri, GranicaMinistri i punëve të brendshme Mevlludin Nuhoxhiq deklaroi se planifikohet rikonstruktimi i pikës kufitare Sukubinë – Muriqan dhe rritja e kapaciteteve nga 500.000 në 2.000.000 njerëz në vit, i cili do të rrisë në mënyrë të konsiderueshme lëvizjen në pikat kufitare me Republikën e Shqipërisë.

Ai është i kënaqur me përpjekjet e investuara të dy vendeve për përmirësimin e infrastrukturës rrugore dhe vlerësoi se nëse nuk jemi të lidhur mirë atëherë nuk mund të jemi as të zhvilluar mirë.

Përndryshe, nga Qeveria malazeze është paralajmëruar edhe hapja e pikës së përbashkët kufitare Skje – Zogaj për komunikacion ndërkombëtarë rrugor, të udhëtarëve dhe atë liqenor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…