Numërohen shpendët në Kripore: PUSHOJNË EDHE 379 LEJLEKË KRAHËKUQ

Ornitologu i njohur slloven Borut Shtrumberger dhe pronari i hotelit “Pallati Venezia” Gani Resulbegoviq kanë bërë numrin e shpendëve në Kriporen e Ulqinit.

Siç deklaruan për Portalin Ul-info, në “aeroportin më të madh të shpendëve në Evropë” në fillim të këtij muaji ishin mbi 11 mijë shpendë.

Nga llojet më atraktive veçohen lejleku krahëkuq, prej të cilëve në Kripore u numëruan 379 individë.

 Rezultatet e numërimit të shpendëve në Kripore

Lloji

broj

T. ruficollis

Kredharaku i vogel

mali gnjurac

344

P. cristatus

Kredharaku i madh

ćubasti gnjurac

2

P. carbo

Karabullaku i detit

vranac

10

P. pygmeus

Karabullaku i vogel

fendak

156

P. onocrotalus

Pelikani kacurrel

pelikan

56

E. garzetta

Capka e bardhe e vogel

mala bijela čaplja

267

A. cinerea

Capka e perhime

siva čaplja

25

P. falcinellus

Kojliku i zi

ibis

1

P. leucorodia

Capka sqepluge

čaplja kašikarka

32

P. ruber

Lejleku krahekuq

flamingos

379

T. tadorna

Laroshja

šarena utva

32

A. platyrhynchos

Kuqla qafegjelber

patka gluvara

124

A. clypeata

Sqepluga

patka kašikarka

2

P. apivorus

Huta grenxangrenese

osičar

1

C. aeroginosus

Shqipja e kenetes

eja močvarica

2

F. biarmicus

Skifteri i Mesdheut

krški soko

1

R. aquaticus

Gjeli i ujit

barski pjetlovan

2

F. atra

Bajza

baljoška

18

H. ostralegus

Laraska e detit

ostrigar

1

H. himantopus

Kaloresi

vlastelica

88

B. oedicnemus

Gjelaci symadh

noćni potrk

4

G. pratincola

Dallendyshe deti

zijavac

653

C. dubius

Vraponjesi i vogel

žalar sljepić

33

C. alexandrinus

Vraponjesi gushebardhe

morski žalar

303

P. squatarola

Gjeleza pikaloshe

srebrni vivak

4

V. vanellus

Gicvilja

vivak

3

C. minuta

Gjelaci i vogel

mala sprutka

4

C. ferruginea

Gjeleza gushekuqe

krivokljuna sprutka

37

C. alpina

Gjeleza gushezeze

crnotrba sprtuka

2

P. pugnax

Luftetari

prudnik ubojica

2

N. phaeopus

Kojliku mesatar

srednja carska šljuka

16

T. erythropus

Qyrylyku i murrme

crni sprudnik

187

T. totanus

Qyrylyku kembeqirize

crvenonogi sprudnik

584

T. stagnatilis

Qyrylyku sqepholle

tankokljuni sprudnik

76

T. nebularia

Qyrylyku i madh

krivokljuni sprudnik

23

T. ocropus

Qyrylyku kembeperhime

sprudnik pijukavac

4

T. glareola

Qyrylyku i zallit

sprudnik migavac

16

A. hypoleucos

Qyrylyku i vogel

polojka

48

C. ridibundus

Pulebardha e zakonshme

riječni galeb

1115

L. michahellis*

Pulebardha kembeverdhe

sinji galeb

6110

G. nilotica

Dallendyshe deti kembezeze

debelokljuna čigra

2

S. hirundo

Dallendyshe e zakonshme deti

crvenokljuna čigra

53

S. albifrons

Dallendyshe deti ballebardhe

mala čigra

336

C. hybridus

Dallendyshe deti faqebardhe

bjelobrada čigra

3

TOTALI

11161

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË
Abazoviq: NË ULQIN NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I HOTELEVE TË KATEGORISË SË LARTË

Kryeministri i Malit të Zi Dr Dritan Abazoviq tha se Ulqini më në fund do të ketë hotele me pesë yje. Siç deklaroi ai, “Sunny Palace” do të ndërtojë një hotel luksoz në vendin e ish “Galebit”, në të cilin

OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN
OT: MBI 40 MIJË MYSAFIRË TË REGJISTRUAR QËNDROJNË NË ULQIN

Edhe në mes te gushtit Ulqini shënon një vizitë të shkëlqyer, bëjnë të ditur nga Organizata Turistike. Siç theksohet, në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 40.715 mysafirë, prej të cilëve rreth 80 për qind janë

Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA
Sonte manifestimI tradicional: “DITËT E BAMIJEVE” NË KALA

Aktiviteti “Ditët e bamjes”, tradicionalisht për të pestën vit me radhë do të mbahet sonte, në sheshin Servantes në “Palata Venezia” në Kala, me fillim nga ora 20:00. Turistëve dhe të gjithë vizitorëve

Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE
Forca: A.LLUNJI KOORDINATOR PËR ULQIN DHE TIVAR NË TË MIRAT DETARE

  Nga Forca e re demokratike është kumtua që sot Asllan Llunji është emëruar Koordinator për Ulqin e Tivar në Ndërmarrjen të Mirat Detare. Asllani lindi në Tivar me 12.02.1992. Shkollën fillore e

Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT
Qeveria: GJITHÇKA GATI PËR FILLIMIN E NDËRTIMIT TË KOPSHTIT NË FUSHËN E ULQINIT

Ajo që është pritur prej shtatë vitesh, ndërtimi i çerdhes së re në Fushën e Ulqinit, është në prag të realizimit. Për këtë projekt kredia është miratuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës,