Numrat: 202 DITË PËR LEJE NDËRTIMI

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, ArhitekturaVetëm në komunën e Kollashinit pritet më shumë për leje ndërtimi sesa në Ulqin. Të dhënat zyrtare të Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit kanë treguar që në Ulqin për të nisur në mënyrë të ligjshme punimet për ndërtimin e objektit mesatarisht duhet të pritet 202 ditë.

Kjo është gati shtatë herë më shumë se afati ligjor i cili është 30 ditë.

Për lejen e ndërtimit në Kollashin mesatarisht pritet 270 ditë, në Tivar 145, në Herceg Novi 132, Budva 118, Podgoricë 94, Zhablak 92, Kotorr 90, Tivat 82, Plluzhinama 77, ndërsa në Nikshiq 66 ditë.

Më së shumti leje ndërtimi janë dhënë për projekte familjare dhe individuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…