OJQ „HORIZONTI I RI“ PREZANTON PROJEKTIN E RI MONITORUES

Horizonti i riAktivistët e organizatës joqeveritare “Horizonti i Ri” u takuan të martën me Kryetarin e Kuvendit të Komunës së Ulqinit Dr. Ilir Çapunin dhe bashkëpunëtorët e tij.

Shkas i takimit ishte prezantimi i metodologjisë së realizimit të projektit “Gjuha ime – gjuhë e barabartë”, të cilin kjo organizatë e realizon në partneritet me OJQ “Ul info”, mbështetur nga Ministria për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave të Malit të Zi, në kuadër të Programit për zhvillimin dhe avancimin e të drejtave të popujve pakicë dhe bashkësive tjera etnike.

Projekti ka për synim analizën e nivelit të përdorimit të gjuhës shqipe në Komunën e Ulqinit, përmes monitorimit të punës së organeve të Vetëqeverisjes vendore si dhe nxitjes së parimit të dygjuhësisë në administratën publike.

Për arritjen e këtyre synimeve, janë planifikuar edhe metoda adekuate të hulumtimit, përmes të cilave do të përcaktohet niveli i përdorimit të gjuhës shqipe në Vetëqeverisjen Vendore në Ulqin.

Përveç analizës, gjatë implementimit të projektit, përmes avokimit publik do të promovohet rëndësia e zbatimit të dygjuhësisë në Administratën Vendore.IMG_3333

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer