OJQ “Horizonti i Ri”: SHKËMBIM EKSPERIENCASH MBI AKTIVIZMIN RINOR NE DITËN NDËRKOMBËTARE TË RINISË

OJQ Horizonti i Ri vazhdon edhe këtë vit traditën e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, duke realizuar në të njëjtën kohë edhe aktivitetin përmbyllës të projektit “ZËRI IM NË KOMUNËN TIME”.  Të ftuar special në këtë aktivitet ishin aktivistët rinorë nga komuna e Tivatit.

Duke pasur parasysh përvojën e deritashme te Qendrës Alternative Krijuese nga Tivati në fushën e demokracisë pjesëmarrëse në nivelin lokal dhe shtetëror, si dhe në hartimin e politikave rinore, grupi ynë i aktivistëve të rinj pati mundësinë të përfitojë njohuri të dobishme për mënyrën e zbatimit të vendimeve si në fushat që kanë të bëjnë me të rinjtë dhe të drejtat e tyre, si dhe për mundësitë e të rinjve për pjesëmarrje në procesin e vendimmarrjes. Përndryshe, Komuna e Tivatit konsiderohet si një shembull i praktikës së mirë në Mal të Zi në fuqizimin e partneritetit me qytetarë, veçanërisht me të rinjtë dhe organizatat e shoqërisë civile.Horizonti 2Ky aktivitet shënon përmbylljen e procesit të fuqizimit të kompetencave të liderëve të rinj në fushën e politikës rinore në nivelin lokal, i cili gjatë kohëzgjatjes së projektit kaloi nëpër disa faza, duke filluar nga programi trajnues i cili për tre muaj me radhë u zhvillua në Këndin për të Rinj të Bibliotekës së Qytetit – Ulqin, vizitave studimore në organet e Administratës së Komunës dhe Parlamentit Lokal, e deri te realizimi praktik i hulumtimin në terren dhe botimi i publikimit me rezultatet e hulumtimit “ZËRI I QYTETARËVE PËR QEVERISJE TË MIRË”.

Me këtë aktivitet finalizohet projekti “ZËRI IM NË KOMUNËN TIME”, i cili gjatë 11 muajve të kaluar u realizua në partneritet me OJQ “Ul Info” dhe Bibliotekën e Qytetit – Ulqin, mbështetur nga Ministria e Administratës Publike të Malit të Zi, në kuadër të konkursit publik “e-Demokracia – merr pjesë, propozo, ndrysho”, në fushën e reformës së administratës publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer