OJQ: KOHA PËR REVITALIZIMIN E ULLSISHTËS NË VALDANOS

valdanos2011Organizatat joqeveritare nga Ulqini, Mali i Zi dhe jashtë vendit nga të cilat disa janë të kyçura në zgjidhjen e këtij problemi më shumë se 20 vite, si dhe përfaqësuesit e të tre konfesioneve, mbas mbledhjeve të shumta, takimeve me përfaqësuesit e institucioneve, peticioneve, tubime masive, shëtitjeve protestuese, mbas materialit të dokumentuar dhe studimesh të institucioneve eminente për pakujdesin dhe shkatërrimin e palejueshëm të Ullishtës në Valdanos, mbas 35 viteve pritje, kanë sjell vendim që në aksionin qytetarë të fillohet me revitalizim.

Pritet që javën e ardhshme udhëheqësit e tyre të takohen me përfaqësuesit e institucioneve dhe subjekteve politike të cilët i kanë përfaqësuesit në kuvendet e Malit të Zi dhe Ulqinit.

Organizatat joqeveritare të grumbulluara në “Grupin për Valdanos” pohojnë që bëhet fjalë për çështje me rëndësi jetësore nga aspekti ekonomik dhe ekologjik dhe që kjo është njohur edhe në Ligjin për ullishtari, ku Ullishta e Valdanosit, së bashku me Ullirin e vjetër në Tivar, dhe Ullirin e Madh në Budva, janë vendosur nën mbrojtjen e veçantë të shtetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep