OJQ: PËR DRAFTIN E PHU-së TË DISKUTOHET NË SEANCËN E JASHTËZAKONSHME

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, ArhitekturaOrganizatat joqeveritare të cilat do të organizojnë shqyrtime publike rreth Draftit të Planit hapësinor urbanistik (PHU) të Ulqinit deri në vitin 2020, do të dërgojnë kërkesën për mbajtjen e seancës së jashtëzakonshme të Kuvendit komunal në të cilën do të diskutohet për këtë dokument.

Ato pohojnë që sjellja e këtij dokumenti më të rëndësishëm planifikues të komunës është kompetencë ekskluzive e Parlamentit. Njëkohësisht kjo do të kontribuonte, siç pohojnë ato, në nivelin e demokracisë të të gjithë procesit.

Kërkesën për thirrjen e mbledhjes së jashtëzakonshme të Kuvendit rreth kësaj teme më herët e deklaruan partitë opozitare, Unioni demokratik i Shqiptarëve dhe Partia socialdemokrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…