Omer Bajraktari, bartës i listës “Fillim i Ri” në konferencën për media : “Avancimi i infrastrukturës dhe zhvillimit urban prioritet” 

Infrastruktura e qytetit është një ndër pikat më kryesore dhe më e rëndësishmja e qytetit tonë. Lista jonë përqendrimin më të madh e ka pikërisht në ketë problematik, apo në avancimin e infrastrukturës dhe zhvillimit urban.

Ne si qytet turistik dhe ndërkufitar e kemi shumë të rëndësishme këtë çështje. Pa infrastrukturë të mirëfilltë ne nuk mundemi të zhvillojmë turizëm të nivelit të duhur dhe nuk mund të jemi qytet që mund ti shfrytëzoj potencialët e veta, u shpreh në konferencën për media bartësi i listës “Fillim i Ri” dhe kandidat për kryetar Komune – Omer Bajraktari.

Lista fillim i ri pjesën më të madhe të programit të vet e ka të dedikuar pikërisht infrastrukturës e Ulqinit dhe zgjedhjen e problemeve komunale.

Ne jemi të vetmit që mund të llogarisim në përkrahjen maksimale të qeveris së Malit të Zi, dhe ne ajo mbështetje na nevojitet ne realizimin projekteve të cilat me vite po mbledhin pluhur. Një ndër ato projekte është edhe vazhdimi i bulevardit  “Nënë Tereza” . Ne atë projekt duhet ta çojmë deri në fund.

Ura e re mbi lumin Buna që lidh Malin e Zi me Shqipëri po ashtu është projekt i cili do të ndërroj pozitën e Ulqinit dhe do ti jap një etapë të re të zhvillimit të qytetit tone. Projekti është nisur të punohet dhe ai është i financuar  nga ana e të dy shteteve.

Po ashtu në mandatin tonë ne do të përfundojmë edhe kino sallën në qendër të qytetit dhe çerdhen për fëmijë në fushë te Ulqinit. Këto projekte janë të përfunduar dhe presin fillimin e realizimit.

Ne dëshirojmë që pas shumë viteve të kemi investime edhe nga buxheti I komunës së Ulqinit. Prioriteti jonë do të jetë rregullimi i çarshisë së qytetit, ti japim çarshisë një pamje të re me fasada unike që komuna do të jetë e gatshme të jap kontributin e saj.

Edhe për shëtitoren në Plazh të Vogël jemi të gatshëm që të bëjmë një fillim të ri. Ideja jonë është që të bëjmë një konkurs ndërkombëtar dhe pas disa dekadave “Ranës”  dhe Ulqinit ti japim një pamje të re ashtu siç e meriton zona më e frekuentuar.

Po ashtu prioritet për ne do të jetë edhe rregullimi komunal I qytetit. Kur flasim për rregullimin komunal mendojmë në parkingjet dhe trotuaret e qytetit. Kjo do të jetë një sfidë duke u nisur nga ajo se viteve të fundit nuk është bërë asnjë vend parking i ri dhe asnjë metër trotuar i ri.

Përqendrim kyç për ne do të ketë edhe pastërtia e qytetit e cila tani është nën çdo nivel si në qendër të qytetit ashtu edhe në të gjitha zonat në qytet, është shprehur në konferencën për media Bajraktari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë

Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT
Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, në fillim të javës së ardhshme do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Delegacioni me kryeministrin do të përfshijë edhe një sërë ministrash

Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ
Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ

Kompania “Becovic Management Group” është duke punuar në rikonstruksionin e hotelit të saj “Mediteran”. Siç theksohet, deri në maj të këtij viti do të përfundojnë punimet për ndërtimin e “Ville Version”,

Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS
Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq bëri të ditur që së shpejti pritet të përfundojë adaptimi dhe rindërtimi i Urgjencës në Ulqin. Sipas tij, kjo dinamikë është është dakorduar të hënën në një bisedë