Ornitologët: 500 FLAMINGO NË KRIPORE

Kriporja, SolanaSkuadrat profesionale të Muzeut natyror dhe Parqeve nacionale kanë vizituar nga mesi i saj javë Kriporen për të monitoruar gjendjen e biodiversitetit, shkruan “Pobjeda”.

Siç tha ornitologu Ondrej Vizi, është inkurajuese që në këtë zonë janë kthyer flamengot dhe që janë rreth 500 sosh.

Kësaj hapësire i bëri mirë mbushja e baseneve me ujë të detit, si dhe zbrazja e tyre e cila sot është në vijim.

“Shpendët filluan të kthehen, edhe pse, duke shikuar në tërësi, janë më pak se në periudhën kur Kriporja prodhonte kripë”, theksoi Vizi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…