OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data 3 deri më 5 shkurt. Balt Tour përfaqëson ngjarjen më të rëndësishme vjetore në turizëm kur bëhet fjalë për vendet baltike: Estonia, Letonia dhe Lituania. Bazuar në vlerësimin e organizatorëve, panairi mbledh rreth 900 ekspozues nga 30 destinacione botërore, 5.000 profesionistë të turizmit nga vendet baltike dhe mbi 30.000 vizitorë.

Paraqitja në këtë panair ishte një mundësi ideale për të vazhduar bashkëpunimin me turoperatorët turistikë nga vendet baltike të cilët vizituan qytetin tonë në tetor të vitit të kaluar dhe shprehën admirim të madh për bukuritë natyrore të Ulqinit. Në panair, drejtori Qazim Hoxhiq zhvilloi takime të shumta me përfaqësues të këtyre operatorëve turistikë, si mbështetja e aviacionit Baltik, Vanilla Travel, Kols Travel, Estravel, Latvia Tours, Estonian Travel, të cilët treguan interesim te madh për Ulqinin dhe kapacitetet akomoduese hoteliere me 4 dhe 5 yje dhe tashmë kane nisur një procedurë bashkëpunimi në mënyrë që hotelierët tanë të mund të presin mysafirët e parë nga këto vende gjatë sezonit turistik veror. Është e rëndësishme të theksohet se Air Baltic do të prezantojë linja të reja direkte Riga-Tivat nga 5 maji deri më 28 shtator, dhe tashmë 60% e kapacitetit është rezervuar paraprakisht.

Stenda e Malit të Zi u vizitua nga përfaqësuesit e Komunës së Rigës dhe përfaqësuesit e Ministrisë së Ekonomisë dhe Turizmit dhe zhvilluan takime me përfaqësues të delegacionit tonë. Në këtë panair, përveç Organizatës Nacionale Turistike të Malit të Zi, ofertën e tyre po e prezantojnë edhe kolegët nga Organizata e Budves dhe Podgorices. Gjithashtu, gjatë ditës së parë jane dhene deklarata të shumta për mediat që ishin të pranishëm në këtë panair dhe që bënë raportazha për ekspozuesit e panairit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Të premten ekspozita: RIJETËSIMI I ÇARSHISË SË ULQINIT
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI
Shkup: GJEKA, HOXHA DHE XHURRETA TE XHAFERI

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave, Fatmir Gjeka, me bashkëpunëtorët e tij, sekretarin shtetëror Astrit Hoxhën dhe drejtorin e Drejtorisë për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popujve

Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve
Forca për zgjedhje presidenciale: Vendimin do t’ia lëmë votuesve

Kumtesë për media Të nderuar qytetarë, Raundi i parë i Zgjedhjeve Presidenciale të 19 marsit nuk nxori fituesin, andaj me 2 prill do të mbahet raundi i dytë ku Mali i Zi do të fitoi presidentin e ri. Forca

Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë
Gjekë Gjonaj: “Afërdita e Anës së Malit”, mësuesja e parë në gjuhën shqipe në këtë  trevë

Kështu e kam titulluar kronikën televizive gjatë intervistës time të parë me mësuesen e parë në Anë të Malit  Rukije Lika – Shabaj, në nëntor të vitit 1994. Nga biseda me këtë mësuese model, mësuam se

Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”
Karate: Të shtunën turneu “Ulqini Open 2023”

Klubi i Karatesë “Ulqini” organizon turneun XiX-të Ndërkombëtar të Karatesë “Ulqini Open 2023”. Turneu do të mbahet me 1 prill, në sallën e shkollës fillore “Marshali Tito” në Ulqin. Kjo ngjarje tradicionalisht