OT: PJESËMARRJA NË PANAIRIN E PRAGËS

Panairi ne Prage është një manifestim tradicional ku TO e Ulqinit prezantohet me shume sukses, ndërsa tregu u Çekisë prej te cilit vjen një numër i konsiderueshëm i turisteve është shume i rëndësishëm për një sezone te suksesshme. Bashkëpunimi i mire me organizatat lokale turistike ka rezultuar me pjesëmarrjen e përbashkët ne ketë panair, kështu qe OT e Ulqinit merr pjese se bashku me OT te Budves, Tivarit, Tivatit, Kotorrit dhe Herceg Novit.Qaki Hoxha, OT UlqinDitën e pare te panairit janë mbajtur takime te ndryshme me përfaqësuesit e agjencive turistike dhe turoperaterëve. Te gjithë vizituesve te banakut tone i është ofruar një numër i madh i materialeve propaganduese si ne gjuhen angleze ashtu edhe ne gjuhen çeke me ane te cilëve kane mundësinë te njoftohen me ofertën turistike si te Ulqinit ashtu edhe te Malit te Zi për vitin 2014. Interesimin me te madh e kane treguar për akomodimin ne hotele si dhe at privat ne vendet bregdetare, si dhe për çmimet për sezonin e ardhshme turistike.

Me kënaqësi mund te themi qe Çekët tregojnë një interesim te madh për Ulqinin sepse ato janë turiste me eksperience qe janë posaçërisht te interesuar për natyrën dhe pushimin aktiv siç është Kite Surfi ne Plazhin e madh. Deri ne fund te vitit 2013 Ulqinin e kane vizituar 7.304 turiste nga Çekia qe kane realizuar 51.080 fjetje, e kjo do te thotë 8% me tepër ne krahasim me vitin 2012.

Ne panairin ndërkombëtar te 23 ne Prage marrin pjese 50 vende te ndryshme me rreth 800 ekspozues. Deri ne mbarim te panairit priten rreth 35.000 vizitues.

Shërbimi i OT Ulqin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do

Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT
Ulqin: PREZANTOHET PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJËVE TË KOMUNËS SË ULQINIT

  Sot, para zyrtarëve të Vetëqeverisjes Lokale, institucioneve publike dhe aktorëve të tjerë vendorë, prezantuam dokumentin PLANI LOKAL PËR PUNËSUESHMËRINË E TË RINJVE. Ky plan paraqet një vlerë të

Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT
Të premten: TRIBUNË ISLAME DHE PROMOVIM I LIBRIT

Mexhlisi i Bashkësisë Islame Ulqin në bashkëpunim me organizatën Horizonti – Qendra për mirëkuptin ndërkulturorë Ju fton të merrni pjesë në Tribunë Islame dhe promovim të librit „Dilemat bashkëkohore

Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë
Gjekë Gjonaj: Husein Bato Dukaj, la pas një vepër që kapërcen shumë jetë

U bënë shtatë vjet  nga vdekja e parakohshme,   në moshën 56 vjeçare,  të Husein Bato Dukaj, regjisorit të parë të shkolluar  në Mal të Zi, me të cilin kam punuar disa vite  në TVMZ.  Dhe këtë përvjetor

Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË
Jashtëzakonisht ngrohtë edhe në ditët në vijim: DJE NE ULQIN REKORD – 37.7 GRADË

Për shkak të valës tropikale dhe temperaturave jashtëzakonisht të larta, alarmi meteorologjik portokalli është në fuqi dhe në ditët në vijim do të jetë shumë nxehtë, ndërsa gjatë fundjavës temperatura