OTU: PREZANTIMI I OFERTËS SË ULQINIT NË VJENË

Organizata Turistike e Ulqinit për të parën herë sipas Plan Programit per vitin 2014 merr pjese ne panairin e turizmit Ferien Messe ne Vjene i cili mbahet prej 16 deri me 19 janar, me te cilin njeherit fillon edhe promovimi i ofertes turistike per kete vit. Panairi i Vjenes është panairi më i njohur internacional ne Austri i cili mbahet rreth 38 vite. Sipas të dhënave statistikore te organizatorëve këtë panair vitin e kaluar e kanë vizituar 150.000 vizitues si dhe me mijera eksperta nga lëmia e turizmit të cilët informohen për ofertën turistike në bazë të cilës zgjedhin edhe destinacionin e vet për pushim.Turisticka organizacija 1Sipas deklarates së organizatorëve në panairin e Vjenës marrin pjesë rreth 750 ekspozues nga 70 vende të ndryshme që do të prezentojnë destinacionet më të njohura turistike.

Përveç Organizates Turistike te Ulqinit ne banakun e përbashkët te Organizatës Nacionale te Malit te Zi jane prezente edhe organizatat e Tivarit, Budves, Tivatit dhe Herceg Novit , firma nacionale Montengro Airlines, Riviera e Ulqinit, Riviera e Budves, agjensite GlobTour dhe Montenegro Travel Idea atj.Turisticka organizacija 3Të dhënat tregojnë që turistet austriake viteve të kaluara kanë udhëtuar shumë shpesh dhe sidomos kanë preferuar pushime të ndryshme qe kanë të bëjnë me wellnes dhe me pushim aktiv. Viteve të fundit një numër i madh i turisteve vizitojne Malin e ZI e sipas të dhënave statistikore  deri në nëntor të vitit 2013, Malin e Zi e kanë vizituar mbi 16.700 turistë nga Austria që kanë realizuar 75.000 fjetje e kjo është 6% më tepër se sa vitin e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe

Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit
Forca: Sabri Salaj kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit

Në mbledhjen e KQ të Forcës së Re Demokratike të mbajtur me 22.06.2022, z. Sabri Salaj, nënkryetar i partisë është votuar njëzëri kandidat për nënkryetar i Komunës së Ulqinit.   Sabri Salaj ka lindur

Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM
Deti jonë: RRETH 50 LLOJE PESHKAQENË NE ADRIATIK, VETËM DISA TË RREZIKSHËM

Dr Niksha Glaviq nga Instituti për Detin dhe Bregdetin e Universitetit të Dubrovnikut tha se peshkaqenë gjithmonë ka në Adriatik, vetëm se të shohësh kaq afër bregut është e rrallë dhe shkakton emocion