Palata Venezia: TË MËRKURËN TRYEZË E RRUMBULLAKËT KUNDËR GJUHËS SË URREJTJES DHE TENSIONEVE ETNIKE

Të mërkurën, më 14 shtator 2022, në hotelin “Palata Venezia” në Kalanë e Ulqinit do të mbahet tryeza e rrumbullakët “Interkulturalizmi – ilaç për uljen e tensioneve etnike dhe gjuhës së urrejtjes”.

Në këtë tubim do të flasin dr Ludmila-Milla Popoviq, ushtruese e detyrës së drejtoreshës në Drejtorinë për Ndërkulturalizëm në Ministrinë e të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave në Qeverinë e Malit të Zi, dhe Mustafa Canka, gazetar dhe publicist, drejtor ekzekutiv i OJQ-së “Ul info”, ndërsa përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit dhe Ministrisë për të drejtat e pakicave do ta përshëndesin tubimin.

Moderator i tryezës do të jetë Xhemal Peroviq, drejtor ekzekutiv i Grupit të Monitorimit Ulqin (MOGUL).

Projekti “Diagnoza dhe terapia e lirisë së shprehjes, gjuhës së urrejtjes dhe tensioneve etnike” realizohet nga Qendra për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut (CEDEM) në partneritet me Institutin për Media dhe OJQ “Ul info”, dhe mbështetet nga Bashkimi Evropian përmes Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut (EIDHR).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi