Panairi i librit – Ulqin 2014: PROGRAMI I MANIFESTIMIT

Panairi i librit 28.7.-4.8.2010. -IMG_0484Gati 50 botues do të jenë prezentë gjatë ditëve të Panairit të librit në Ulqin ose do të dërgojnë botimet e tyre më të mira të përfaqësuara nëpërmjet agjencive të shpërndarjes së librit, është kumtuar Portalit Ul-infi nga organizatorët.

Në këtë eveniment kulturor parashikohet të ekspozohen dhe të ofrohen për shitje mbi 4000 tituj librash, nga të cilat mbi 400 janë tituj të rinj.

Është traditë e panairit që të ketë në çdo edicion të ftuar të veçantë, personalitete nga fusha e kulturës, akademikë, administrata shtetërore apo politika. Këtë vit, të ftuar të veçantë dhe në qendër të vëmendjes së publikut do të jenë deputetë nga Kuvendet e të dy vendeve, Shqipërisë dhe Malit të Zi.

Programi i panairit

E hënë, 18.8.2014

Ora 10.00: Konferencë shtypi e organizatorëve para Çeljes së Panairit (Restorant “Hollegro”).

E martë, 19.8.2014

Ora 20.30: Program artistik festiv.

Ora 21.00: Ceremonia e Çeljes së Panairit të Librit “Ulqini 2014”.

Ora 21.30: Vizitë në stendat e Panairit.

E mërkurë, 20.8.2014

Ora 11.00: Takim – Pritje në Komunën e Ulqinit.

Ora 18.00 – 24.00: Vizita të lexuesve në stendat e Panairit.

Ora 21.00: Takimi Ora letrare. Promovimi i Veprës së plotë të poetit Ali Podrimja. Kumtojnë studiuesi Ali Aliu, Basri Çapriqi, botuesja Irena Toçi (Hotel Mediterran).

E enjte, 21 gusht 2014

Ora 18.00 – 24.00: Vizita të lexuesve në stendat e Panairit.

Ora 21.00: Takimi me aktorin e Teatrit Popullor Sllobodan Marunoviq : lexim nga vepra “Ardhësit – këngët e Ali Binakut” të autorit Radovan Zogoviç.

E premte, 22 gusht 2014

Ora 18.00 – 24.00: Vizita të lexuesve në stendat e Panairit.

Ora 21.00: Takim me shkrimtarin ulqinak Ali Llunji për veprën e tij. (Hotel Mediterran).

E shtunë, 23.8.2014 

Ora 18.00 – 24.00: Vizita të lexuesve në stendat e panairit.

Ora 18.00 – 22.00: Shkrimtarë të ndryshëm në stendat e botuesve të tyre.

E diel, 24.8.2014

Ora 10.00: Konferencë shtypi e organizatorëve në mbyllje të Panairit të Librit.

Ora 18.00 – 24.00: Vizita të lexuesve në stendat e Panairit.

Ora 18.00 – 22.00: Shkrimtarë të ndryshëm në stendat e botuesve të tyre

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe