Papunësia: GATI GJYSMA E TË RINJVE PA PUNË

Të dhënat e Entit për punësim të Malit të Zi tregojnë që shkalla e papunësisë në Ulqin është rreth 13 për qind. Por, ajo çfarë posaçërisht brengos është e dhëna që rreth 40 për qind e atyre që kërkojnë punë në këtë komunë janë më të ri se 35 vjeç, që është përqindja më e madhe nga të gjithë qytetet bregdetare.

Papunësia në këtë komunë me vite rritet në mënyrë stabile, përveç gjatë korrikut dhe gushtit, ku së bashku me qindra shtetas të huaj, disa qindra Ulqinak të rinj arrin të realizoj ndonjë fitim në punët sezonale.

Që gjendja ekonomike në Ulqin përkeqësohet vërteton fakti që numri i pensionistëve dhe i të papunësuarve në këtë komunë e ka tejkaluar numrin e atyre që punojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…