Para 500 viteve: ULQINAKU BOTOI VEPRËN E CICERONIT

LucaLuka Paneti Olchinensis (Panezio, Panaetius) Ulqinaku, botues i epokës së renesancës, ka botuar në vitin 1516 në Venedik librin “Tusculanae quaestiones”(Bisedat në Tuskulu), të kampionit të oratorisë romake, Ciceronit (Marcus Tullius).

Bëhet fjalë për vepër jashtëzakonisht të vlefshme filozofike nga fusha e etikës praktike.

Ky Ulqinak i mençur, humanist, jurist, filolog dhe botues, ka vepruar në gjysmën e parë të shekullit 16 dhe ka lënë gjurmë të rëndësishme në nivele evropiane.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…