Para Gjykatës themelore: SHKRELA NË GREVË URIE

Andjelina Skrelja - Angjelina ShkrelaAngjelina Shkrela nga Ulqini ka hyrë në grevë urie të mërkurën para ndërtesës së Gjykatës themelore. Ka vendosur të bëj këtë hap, siç thotë, për arsye të opstrukcionit disa mujor të organeve gjyqësore që të veprojnë sipas padisë kundër dy punonjësve të policisë të cilët i akuzon për shkelje të të drejtave themelore të njeriut. Shkrela pohon që në fund të qershorit të vitit të kaluar ishte viktimë e arrestimit të paligjshëm dhe torturës policore e cila i ka shkaktuar lëndime fizike dhe ka përjetuar traumë. “Tani jam e detyruar që me grevë urie të luftojë për të drejtat e veta”, tha ajo për “Dan”.

Atë dje e pranoi kryetarja e Gjykatës Lirie Buzuku, e cila ftoi shkrelën të ndërpresë grevën dhe premtoi që do të bëj çdo gjë që sa më parë të caktohet gjykimi për padinë e saj.

Shkrela, përndryshe, ka lindur në Shqipëri, ndërsa tash dy vite është e martuar për Ulqinak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer