Parlamenti Evropian: KONTROLL REGJIMIT PA VIZA PËR MAL TË ZI

Parlamenti Evropian me shumicë votash ka miratuar të enjten propozimin për vendosjen e mekanizmit që në mënyrë të përkohshme ti vendosen viza vendeve prej ku vijnë azilkërkues.

Ndër këto shtete është dhe Mali i Zi. Parlamentari evropian Jelko Kacin për radio “Antena M” tha që bëhet fjalë vetë për masa të kujdesit, për shkak të numrit të madh të azilkërkues të rrejshëm.

–          Ky është mekanizëm i përkohshëm me të cilin zvogëlohet presioni i azilkërkuesve në vendet ku ato hyjnë. Kjo nuk është diçka nga çfarë duhet të keni frik dhe nuk ka nevojë të dramatizohen gjërat. Ky është mekanizëm krejtësisht normal i cili vendoset në mënyrë që rreziku i vendosjes së vizave të zvogëlohet në minimum. Sa i përket Malit të Zi, ky mekanizëm mund të jetë në fuqi deri në dhjetor të vitit 2016 dhe nëse deri atëherë çdo gjë shkon në mënyrë normale atëherë kjo mundësi nuk ekziston më, tha Kacin.

Me masë të re janë përfshirë shtetet e Ballkanit perëndimor, ndërsa më së shumti azilkërkues të rrejshëm .vijnë nga Serbia, Maqedonia dhe Bosnja dhe Hercegovina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe kanë një histori prej së

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 24 qershor, në periudhën prej orës 08 deri në 14,30, pa energji elektrike do të jetë pjesa e Qytetit përballë

Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR
Komuna: BEQIR SELLA KANDIDAT PËR ZËVENDËSKRYETAR

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, Beqir Sella, është kandidat për nënkryetar të Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ai është deputet i asaj partie në Kuvendin komunal dhe kryen edhe