Parlamenti lokal: MBAHET KOLEGJIUMI I KRYETARIT TË KUVENDIT

Kuvendi Komunal i UlqinitSot, më 22 prill 2020, në Sallën e Kuvendit të Komunës, me thirrje të kryetarit të Kuvendit u mbajt mbledhja e radhës e Kolegjiumit të Kuvendit në të cilën morrën pjesë të gjithë përfaqësuesit e klubeve të këshilltarëve në Kuvend dhe kryetari i Komunës.  Kryetari i Kuvendit propozoi dy pika të rendit të ditës: mbajtja e Seancës së rregullt të Kuvendit, analiza e gjendjes së përgjithshme në komunë shkaktuar nga Covid19 dhe masat që do të ndërmirren për tejkalimin e krizës e që duhet të shqyrtohen e miratohen në Kuvend.

Lidhur me pikën e parë të rendit të ditës, kryetari i Kuvendit njoftoi që materiali i mbërritur për seancën e Rregullt është ndarë në formë elektronike dhe pritet lehtësimi i masave nga Qeveria për t’u mundësuar mbajtja e mbledhjes së rregullt të Kuvendit.

Për pikën e dytë, kryetari i Komunës kumtoi propozimet e masave që ekzekutivi planifikon t’i ndërmarrë lidhur me tejkalimin e vështirësive të cilat i ka shkaktuar pandemia në Komunën e Ulqinit. Në diskutime kanë marrë pjesë të gjithë përfaqësuesit e klubeve dhe në parim janë dakorduar me masat e propozuara dhe në fund kryetari i Kuvendit propozoi që drafti i kumtuar nga ekzekutivi t’i ndahet këshilltarëve të cilët mund të kontribuojnë me sygjerimet e tyre nepërmjet klubeve të këshilltarëve. Pas përfundimit të këtij procesi, obligohet ekzekutivi që të përgatisë paketën e propozim vendimeve dhe akteve për realizimin e masave të dakorduara të cilat do të miratohen në Kuvend në pajtueshmeri me Rregulloren e Punës, Statutin dhe ligjin.

Të gjithë pjesëmarrësit njëzëri vlerësuan masat e marra nga Shtabi Lokal për Emergjenca në luftën kundër pandemisë CoVID19.

Shërbimi i Kuvendit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bajraktari me bashkëpunëtorët dhe drejtuesit e Otrant Olympikut në Shtëpinë e Futbollit: ULQINI SË SHPEJTI DO TË KETË STADIUM MODERN FUTBOLLI
Bajraktari me bashkëpunëtorët dhe drejtuesit e Otrant Olympikut në Shtëpinë e Futbollit: ULQINI SË SHPEJTI DO TË KETË STADIUM MODERN FUTBOLLI

Kryetari i Komunes Omer Bajraktari me bashkepuntor dhe perfaqesues te klubit Otrant Olympic u prit sot ne takim nga presidenti i Federates se Malit te Zi Dejan Saviqeviq dhe sekretari Miomir Gjurgjevac.

Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit
Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit

  Promovimi i dy librave të njohur, të autorit Adriatik Kelmendi, do bëhet në hapësirat e Muzeut të Ulqinit, të premten nga ora 20:30, në Kalanë e Ulqinit. Këtë e bëri të ditur vet drejtori i Klan

Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË
Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË

Mbrëmë rreth orës 19:30 policia ka ndaluar veturën në Kodra dhe ka kontrolluar shoferin P.P. (42) nga Tivari, është bërë e ditur nga Drejtoria e policisë. “Aty është gjetur një pako PVC me lëndë narkotike

Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT
Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT

Nga e martja do të ketë zbritje të re në të gjitha llojet e karburanteve nga nëntë deri në 12 cent në pompa, shkruajnë mediat. Eurosuper 98 do të kushtojë 1.39 euro, Eurosuper 95 do të kushtojë 1.35 euro,

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre