Pas shtatë vitesh: Pas shtatë vitesh: TË MËRKURËN NËNSHKRUHET MARRËVESHJA – INVESTIMI 20 MILION EURO

Të mërkurën e ardhshme do të nënshkruhet kontrata për rindërtimin e infrastruktures së ujësjellësit dhe kanalizimit në Ulqin me kompaninë “Jedinstvo” nga Serbia, mëson Portali Ul-info.

Për realizimin e këtij projekti, që përfshin rehabilitimin dhe ndërtimin e rrjetit të ujësjellësit prej 65.3 km, Komuna e Ulqinit ka marrë 20 milionë euro hua para shtatë vitesh nga Banka gjermane KfW.

“Në fazën e parë, ndër të tjera, rehabilitimi i burimeve dhe stacioneve të pompimit, rikonstruksioni i rezervuarit ekzistues me kapacitet 1600 m3 në Malin e Bardhë dhe ndërtimi i dy rezervuarëve të rinj me kapacitet 6000 m3 dhe 300 m3. janë planifikuar në Brajshe dhe Gjerana. Në masat e planifikuara përfshihet edhe rindërtimi i rrjetit të ujërave të zeza në bërthamën më të ngushtë të qytetit në gjatësi prej 1.6 km dhe rehabilitimi i daljes nënujore Gjeranat në gjatësi prej 1.1 km.Faza e dytë e projektit përfshin ndërtimin e një impianti për trajtimin e ujërave të zeza në Zogaj”, kumtuan nga Komuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë