PDS: “SHQIPËRIA NATYRALE” NË KUNDËRSHTIM ME SYNIMET E KOALICIONIT

“Jemi të bindur që dhe partnerët tanë nga Iniciativa qytetare janë të vetëdijshëm që bëhet fjalë për projektin i cili bie ndesh me synimet tona të koalicionit dhe të cilat nuk do të kontribuojnë në realizimin e asnjë përfitimi politik”, është deklaruar nga Partia demokratike socialiste, mbas deklaratës së Vasel Sinishtajt që do ta nënshkruante peticionin për formimin e “Shqipërisë Natyrale”.

Kryetari i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj tha të martën për portalin RTCG që ai nuk është nënshkrues i iniciativës, por që nuk do të kishte asgjë kundër që ta nënshkruaj.

“Jemi të bindur që dhe partnerët tanë nga Iniciativa qytetare, me të cilët na lidh pikërisht interesi shtetërorë i përbashkët  për ruajtjen e stabilitetit vendas dhe regjional, anëtarësimin sa më të shpejtë në NATO dhe BE, si dhe progresi dinamik ekonomik dhe shoqëror i shtetit, janë të vetëdijshëm që bëhet fjalë për projektin i cili bie ndesh me synimet tona të koalicionit dhe të cilat nuk do të kontribuojnë në realizimin e asnjë përfitimi politik”, thuhet në reagimin e PDS-së.

Nga kjo parti theksojnë që me ripërtrirjen e shtetësisë malazeze dhe me proceset dinamike të integrimit për anëtarësim të plot në BE dhe NATO është vendosur pika në të gjitha idetë  e mëdha shtetërore në Ballkan, kështu dhe në idenë e krijimit të të ashtuquajturës Shqipërisë Natyrale. “Aq më tepër që në ripërtrirjen e shtetit malazez kontribut të njëjtë kanë dhënë të gjithë qytetarët e Malit të Zi, pavarësisht nga përkatësia nacionale dhe fetare, të udhëhequr vetëm me ndjenjën që kjo është shtëpi e përbashkët e të gjithë neve dhe shtëpi e hapur për të gjithë njerëzit qëllimmirë”, shkruan në kumtesë. (RTCG.me)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB –

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe