PE: ITALIANËT TË SHQETËSUAR PËR PLANET E EKSPLOATIMIT TË NAFTËS NË ULQIN

Parlamenti Europian, Evropski parlamentDy deputet nga Italia në Parlamentin evropian kanë shprehur shqetësimin për shkak të planeve të Malit të Zi të eksploatojë naftën dhe gazin natyror në detin Adriatik, gjegjësisht në të ashtuquajturin bllokun e Ulqinit, shkruajnë mediet.

Deputetët Fabio Masimo Kastaldo dhe Ignacio Korao për këtë arsye kanë dorëzuar amendament në Draftin e rezolutës së Parlamentit evropian për Malin e Zi.

Ato mendojnë se eksploatimi i naftës në Adriatik mund të rrezikojë mjedisin jetësor, cilësinë e ujit dhe faunën detare, si dhe ftuan Malin e Zi të fokusohet në burimet e rinovueshme të energjisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…