PELIKANI KAÇURREL NË GRYKË TË BUNËS

tepeli_pelikanNë grykën e Bunës ekzistojnë tre lloje shpendësh me rëndësi globale të mbrojtjes. Një nga këto është dhe pelikani kaçurrel (Pelicanus crispus), shpendi më i madh i ujërave të ëmbla në botë.

Ai mund të ketë diametrin e krahëve deri në 320 cm!

Pelikani kaçurrel zakonisht shihet në Bunë duke përcjell peshqit të cilët gjatë përmbytjeve migrojnë në brendësi.

Ekzistojnë vetëm dhe në liqenin e Shkodrës dhe askund tjetër në kontinentin evropian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…