Për arsye të rritjes së TVSH-së: KARBURANTI MË I SHTRENJTË

Të gjitha llojet e karburantit në Mal të Zi nga 1 korriku do të jenë më të shtrenjta nga dy deri në tre cent për arsye të rritjes së tatimit mbi vlerën e shtuar (TVSH) i cila ka filluar të llogaritet nga e hëna, është thënë për agjencinë Mina-bussines nga Ministria e ekonomisë së Malit të Zi.

Nga Ministria kanë thënë që çmimi i benzinës do të rritet për tre cent, kështu që litri i eurosuper-it pa plumb  98 dhe 95 në dy javët e ardhshme do të jetë 1.41 euro, përkatësisht 1.38 euro.

Çmimi i eurodizel-it dhe eurodizel-it për përdorim komercial do të rritet për dy cent dhe 15 ditët e ardhshme do të kushtoi 1.24 gjegjësisht 1.03 euro.

Nga 1 korriku norma bazë e TVSH-së është rritur në Mal të Zi nga 17 në 19 përqind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…